• YOU can help the next generation of students in the community!
    Share your trial papers and notes on our Notes & Resources page
  • Like us on facebook here

Q24 biii (1 Viewer)

M

mushi

Guest
how the hell do u do this question..
my answer like in the 800-900's! wtf?

since her gross income is 900, how the hell can her montly income be 486.44 when the tax for one month is like $72

maybe im doing something wrong..
did u guys get tihis question?
 

Benno

Member
Joined
Sep 5, 2002
Messages
528
Location
Nsw
Gender
Male
HSC
2007
lol yeah i know what u mean i didnt know how to do this either so i just wrote down some crap and hoped for a mark or 2
 

Lundy

Banned
Joined
Sep 2, 2003
Messages
2,522
Location
pepperland
Gender
Female
HSC
2003
Yes I got this one...you have to work out the tax from both jobs put together, not separately, as I was doing for a while before I realised my mistake.
 

Dammit

Member
Joined
Mar 7, 2003
Messages
105
Total Tax was like $19300 or something

At the top it says She pays $14410.80 tax on this income.

So $19300 - 14410.80 = 4889.20

Tax on 2nd job = $4889.20

Her 2nd Job gross income is 900 x 12 = $10800


Her NET annual income for job 2 = 10800 - 4889.20
=5910.80

5910.80 divided by 12 = $492.56

Which is pretty close to the monthly net income (obviously it would be right if i had the exact total Tax figure down instead of just using 19300$.
 

loke1

New Member
Joined
Oct 22, 2003
Messages
11
total income from two jobs = 69424
total tax payable on both jobs = 19373.52
minus tax from income = 50050.45
net income from job 1 = 58624 - 14410.0 = 44213.2
take 44213.2 from 50050.45 and you get the net income for job 2, which is 5837.28
divide by 12 months = 486.44
 
M

mushi

Guest
thx alot guys..

looks like i only took her 2nd job into account..not the 1st one :(
 

connie

Member
Joined
Sep 20, 2003
Messages
235
Gender
Undisclosed
HSC
N/A
awwww i so stuffed up that question! -5 marks!
 

Chelle

Member
Joined
Oct 2, 2003
Messages
75
Location
Sydney
lol i got the same thing in the 800-900's lol

But for 24biv

I did my answer for my amount and she got like 30 000 or something so i was like sure she'd have enough. Then i looked at the time thought for a moment and did the calculations for $486.44 and wrote them down too..

So i wonder if they'll take that. Because i wrote "if in fact her monthly net income is $486.44 then she still would have enough for her trip" and did the working and stuff..

I hope i get marks!!
 

Flick

Member
Joined
Sep 3, 2003
Messages
38
Location
Sydney
Yep, I didn't realise we needed to take her 1st job into account, oh well. At least I got the other two points (for iv) I just assumed that the ppl who wrote the paper were right about her net income (otherwise what would be the point? LOL) and used that number.
 
M

mushi

Guest
heh yeh, i stole the 486.44 from iii) for question b iv) as well, even tho i couldnt prove it

i wrote down that she had enuff..she had like 12200-400 (cant remember)

sounds right?
 

tiger_03

New Member
Joined
Nov 16, 2002
Messages
10
I screwed up b)iii - got something like $800 and something, and then used that for b)iv, would i get anyhting for that, if ive done the calculations right?
 

AshleaSK

New Member
Joined
Aug 8, 2003
Messages
15
Location
Menai/Banks
With the bit about 900.. alot of people I know thought that was her annual gross income, rather than her monthly gross income.
 

honky tonk

in Miracle World
Joined
Dec 26, 2002
Messages
1,032
Location
Newcastle
Gender
Male
HSC
2003
I screwed up the entire section.

I may have gotten full marks for part (a) and part (b)(iv), but i lost a definite 9 marks for the rest... I got thrown right off track for that question. :(
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top