• Want some good practice on harder HSC questions?
    Our BoS trial exams will be held on:
    ● 4th October (Maths Ext2)
    ● 4th October (Maths Ext1)
    ● 5th October (Chemistry)
    Click here for details on how to register
  • Happy 20 YEARS to us!

Correct Multiple Choice Answers (checked by teacher) (1 Viewer)

sasha279

New Member
Joined
Dec 3, 2007
Messages
17
Gender
Female
HSC
2009
Let me know:

1 A
2 B
3 D
4 A
5 B
6 C
7 D
8 A
9 D
10 C
11 D
12 C
13 A
14 C
15 D
16 B
17 B
18 A
19 C
20 B
 

ondroo

*Sigh*
Joined
Oct 30, 2007
Messages
53
Gender
Male
HSC
2008
r u sure 9 is d? i got c... looks like everyone else did too
 

crammy90

Member
Joined
Mar 26, 2006
Messages
264
Gender
Male
HSC
2008
19..except i put c for 9
are u sure its d
it sorta makes sense but it doesnt say the code halts so yeh...like tracing would execute it all and record everything during execution and then u could see it afer..hmmm
 

crammy90

Member
Joined
Mar 26, 2006
Messages
264
Gender
Male
HSC
2008
ondroo said:
r u sure 9 is d? i got c... looks like everyone else did too
hah we posted exactly same time
nice i got 20 yewh
 

scT)BitterSweet

New Member
Joined
Jul 25, 2007
Messages
9
Gender
Male
HSC
2008
Could somebody explain to me why 6) c is more correct than b?

Parallel just seems more correct as You have old and new system running in tandem in different stores, whereasthe textbook defines pilot as:

"Pilot conversion involes the use of parts of the fully installed new system while the old one is i use"

The question doesn't state whether a portion or the whole system is implemented so do we assume it is the whole system implemented at the store?
 

Terlob

Member
Joined
May 6, 2007
Messages
164
Location
Wagga Wagga
Gender
Male
HSC
2008
scT)BitterSweet said:
Could somebody explain to me why 6) c is more correct than b?

Parallel just seems more correct as You have old and new system running in tandem in different stores, whereasthe textbook defines pilot as:

"Pilot conversion involes the use of parts of the fully installed new system while the old one is i use"

The question doesn't state whether a portion or the whole system is implemented so do we assume it is the whole system implemented at the store?
Throw away that text book
 

scT)BitterSweet

New Member
Joined
Jul 25, 2007
Messages
9
Gender
Male
HSC
2008
Wel there you go.

Heinemann Software Design and Development by Alan Fowler...
Published in 2000.

Fuck me.

Should I still return it?

EDIT: 16/20 with answers above...i'll live with that I guess.
EDIT2: Christ that's before they rewrote the syllabus. My school is fucking poor =(
 
Last edited:

sdsdsdsdsd

Member
Joined
Dec 2, 2007
Messages
108
Gender
Undisclosed
HSC
1998
Can someone write up the multiple choice questions along with the A B C D? I didn't save my booklet or remember my answers.
 

scT)BitterSweet

New Member
Joined
Jul 25, 2007
Messages
9
Gender
Male
HSC
2008
sdsdsdsdsd said:
Can someone write up the multiple choice questions along with the A B C D? I didn't save my booklet or remember my answers.
My scanner is broked =(

1) What document describes the responsibilities of a software developer when using software within an organisation?
A) Code of conduct
B) Code of response
C) Interface agreement
D) Reliability agreement

2) Which of the following must be indicated on an initial Gantt chart
A) Time and hardware
B) Time and project components
C) Responsible personnel and hardware
D) Responsible and project components

3) What tool would be used by a software developer to represent a system
A) Font Specifications
B) Ergonomic diagrams
C) Hardware specifications
D) Input Process Output diagrams

4) diagrams...screw that.

5) What is the purpose of drawing a storyboard when analysing a computer systems problem?
A) To document variable attributes
B) To show possible navigation paths
C) To conform to industry standards in screen design
D) To ensure that a hierarchical structure has been used

6) A retail company installs and tests a new system at one store prior to releasing the system to other stores.
What is the name of this method of implementation?
A) Direct
B) Parallel
C) Pilot
D) Prototype

7) Which process would you undertake during the "understanding" phase of the development of a software solution to a complex problem?
A) Design of algorithms
B) Selection of software environment
C) Testing of program when using sample data
D) Representing the system using diagrams.

8)Consider the folowing code.

LOAD A, 32
ADD A, B
STORE B

What type of code is this?
A) Assembly
B) HTML
C) Machine
D) Visual Basic

9) While developing a software solution the developer inserts a number of output statements to display changes in variable values as the code is executed.

What software error detection technique in this?
A) Flags
B) Breakpoints
C) Program traces
D) Single line stepping

10) A software developer wants to create documentation to show the manner in which sub-programs are called and parameters are passed between these sub-programs.

What is the most appropriate type of documentation to use?
A) IPO diagram
B) Network diagram
C) Structure chart
D) System flowchart
Will finish after dinner.

11) An error occurs when compiling a program.

What type of error is this?
A) Logical
B) Overflow
C) Run-time
D) Syntax

12) What allows the CPU and memory of a computer to communicate with each other?
A) Modem
B) Keyboard
C) System bus
D) Device driver

13) When documenting a software solution in the "testing and evaluation" phase, which of the following would be of use?
A) CASE tools to generate test data
B) Desk checking to test algorithms
C) Libraries of solution-specific algorithms
D) CASE tools to generate survey responses

14) Bullet points, too long.

15) What does a program counter do?
A) Counts the number of lines in a program
B) Stores the number of CPU cycles to run the program
C) Counts the number of times an instruction goes through a program
D) Holds the address of the instruction being executed or to be executed

16)
17)
18) All use a stimulus, might type it later.

19) Uses an algorithm, cbf typing.

20)How much wood could a wood-chuck chuck if a wood-chuck could chuck wood?
A) a woodchuck would chuck as much wood as a
woodchuck could chuck if a woodchuck COULD chuck wood
B) Your a fucking legend BitterSweet
C) Depends on the age, height, weight, strength and socioeconomic status of said Woodchuck.
D) Insert something equally retarded here
 
Last edited:

Rampager

Member
Joined
Jun 4, 2008
Messages
100
Gender
Male
HSC
2008
9 is definitely c. How the hell is that single line stepping?

19/20 then, if your teacher is right about 13 (which i put B for)
 

sdsdsdsdsd

Member
Joined
Dec 2, 2007
Messages
108
Gender
Undisclosed
HSC
1998
scT)BitterSweet said:
My scanner is broked =(

1) What document describes the responsibilities of a software developer when using software within an organisation?
A) Code of conduct
B) Code of response
C) Interface agreement
D) Reliability agreement

2) Which of the following must be indicated on an initial Gantt chart
A) Time and hardware
B) Time and project components
C) Responsible personnel and hardware
D) Responsible and project components

3) What tool would be used by a software developer to represent a system
A) Font Specifications
B) Ergonomic diagrams
C) Hardware specifications
D) Input Process Output diagrams

4) diagrams...screw that.

5) What is the purpose of drawing a storyboard when analysing a computer systems problem?
A) To document variable attributes
B) To show possible navigation paths
C) To conform to industry standards in screen design
D) To ensure that a hierarchical structure has been used

6) A retail company installs and tests a new system at one store prior to releasing the system to other stores.
What is the name of this method of implementation?
A) Direct
B) Parallel
C) Pilot
D) Prototype

7) Which process would you undertake during the "understanding" phase of the development of a software solution to a complex problem?
A) Design of algorithms
B) Selection of software environment
C) Testing of program when using sample data
D) Representing the system using diagrams.


Will finish after dinner.

Dayum, you wrote all that up? Thanks, 5/6 so far. Also yeah wtf @ single line stepping.
 

Wingom

New Member
Joined
Apr 1, 2007
Messages
11
Gender
Male
HSC
2008
um.. IF 9 is C which I am pretty darn sure it is.. then i .. wow i got 20/20!
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top